Travma Danışmanlığında Psikolojik Uygulamalar Eğitimi

Travma Eğitimi

TRAVMA ÇALIŞMALARINDA PSİKOLOJİK UYGULAMALAR SERTİFİKA PROGRAMI

Travma eğitimi nedir?

Travma Odaklı Psikoterapi Eğitim Programı farklı müdahalelerle travma ve travmaya bağlı olarak gelişen problem ve belirtilerin beden ve sinir sistemi üzerindeki etkisinin anlaşılmasını ve travmanın psikolojik boyutuyla etkin bir biçimde çalışılmasını sağlar.

Travma eğitiminin amacı nedir?

Deprem, sel vb. doğal afetler, savaşlar, göç, cinsel taciz, şiddet, diğer travmalar, çocuk ihmal ve istismarı, ergen ve gençlerde intihar, okul ve işyerlerinde kritik durum yönetimi konularında ruh sağlığı alanında çalışan uzmanların travmaya müdahale için bilgi ve yeterliliklerinin arttırılması amaçlanmaktadır.

PSİKOAKTİF TERAPİ & EĞİTİM ENSTİTÜSÜ

INVIVO ACADEMY

işbirliği ile

Psikoloji, Aile Danışmanlığı, Psikoterapi ve Koçluk alanlarında pekçok eğitimler düzenleyerek binlerce kişiye sertifikalı eğitim vermiş olan PSİKOAKTİF EĞİTİM eğitimler düzenlemektedir.

EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR?

Tıp, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyal hizmetler, çocuk gelişimi, okulöncesi öğretmenliği ve hemşirelik lisans mezunları ve öğrencileri katılabilir.

Kayıtlar devam etmektedir.

EĞİTİM TARİHİ

Uzaktan (Online) Eğitim Tarihleri: İstediğiniz tarihte kaydolup, eğitimi online olarak alabilirsiniz.

Yalnızca online uzaktan eğitim verilmektedir.

VERİLECEK BELGE

ÇİFT SERTİFİKA İMKANI !

1. E-Devlet onaylı İstanbul Esenyurt Üniversitesi tarafından düzenlenmiş Sertifika verilmektedir. Sertifikalar E-Devlet'ten görülebilmektedir.

2. İngiltere'de bulunan Eğitim Merkezi INVIVO ACADEMY ve PSİKOAKTİF EĞİTİM ENSTİTÜSÜ onaylı Uluslararası geçerli Uygulayıcı Sertifikası verilmektedir.

EĞİTİM ÖZELLİKLERİ

Eğitim Ortamı:

Uzaktan Eğitim ile Türkiye'nin her yerinden eğitime online olarak katılma imkanı vardır. Eğitim yalnızca online olarak yapılmaktadır.

Ders videolarına yaşam boyu sınırsız erişim sağlanır.

Psikoloji Eğitimleri

Eğitim Koordinatörü:

Yrd.Doç.Dr. Psikolog Hatice TOPÇU ERSOY

EĞİTİM İÇERİĞİ

Travma Eğitimi İçeriği

Travma Eğitimi (Travma Odaklı Psikoterapi Eğitim Programı) travma etkilerinin anlaşılmasını ve travmanın psikolojik boyutuyla çalışılmasını sağlar.

Travma, günlük rutin işleyişi bozan, aniden, beklenmedik bir şekilde gelişen, dehşet, kaygı ve panik yaratan, kişinin anlamlandırma süreçlerini bozan olaylar, travmatik yaşantılar olarak tanımlanabilir. Yaşanmış olan bir trafik kazası, doğal afet – deprem, sel – taciz ya da daha zorlayıcı bir yaşantı veya on beş yıllık evlilikte atılmış olan ilk tokat bu konuya örnek oluşturabilir. Biraz daha ayrıntılandırırsak eğer;

Travmatik yaşantılar; İnsan eliyle oluşanlar: Kaza ile olanlar: Trafik, uçak, gemi vb. kazalar, yangın, tüp patlaması, nükleer kazalar, grizu patlaması vb… Bilerek oluşturulanlar: Savaşlar, kitle katliamları, soykırımlar, toplama kampları, tecavüz, taciz, terör eylemleri vb… Doğal yollarla oluşanlar: Deprem, sel, kasırga, yer kayması, yanardağ patlaması vb…

Bu eğitimin amacı psikososyal yardım alanında çalışanların travma konusundaki farkındalıklarını arttırarak, önleyici uygulamalara ve tedaviye yönelik bilgilerini zenginleştirmektir.

Travma Eğitimi İZMİR

Travma Nedir ?

Savaş Travması

Cinsel Yönelim ve Ayrımcılıkla Mücadele

Kadına Yönelik Şiddet: Ev İçi Şiddet, Cinsel Şiddet

Sığınmacı ve Göçmenlerle Çalışmak

Sinsi Travma: Homofobi

Travmatik Stres ve Travma Sonrası Stres Bozukluğu

Travma Değerlendirme, Risk Faktörleri ve Tanı Koymak

Krize Müdahele, Acil Psikolojik İlk Yardım, İkincil Travmatik Stres

Doğal Afetlerlerle Çalışmak

Travma Mağdurları ile Çalışmak

Travma eğitimi değerlendirmesi

EĞİTİM ÜCRETİ VE ÖDEME BİLGİLERİ

KATILIM ÜCRETİ:  2990 TL

ÖDEME SEÇENEKLERİ

1. KREDİ KARTI İLE ONLINE TAKSİTLİ ÖDEME SEÇENEĞİ

Güvenli ödeme sayfamızdan online kredi kartı ile peşin veya 9 taksitle ödeme yapılabilmektedir.

Bütün kartlara taksit seçeneği mevcuttur.

Ödeme yapıldıktan sonra psikoaktif@gmail.com adresine katılımcının ad-soyadını ve eğitim adını belirten bir e-mail gönderilmesi gerekmektedir.

Ödeme onaylandıktan sonra eğitime kaydınız yapılarak, uzaktan eğitime giriş şifreniz e-posta adresinize gönderilecektir.

2. HAVALE YÖNTEMİYLE ÖDEME SEÇENEĞİ

Havale ile ödeme yapmak için ücret aşağıdaki hesaba peşin olarak yatırılacaktır:

GARANTİ BANKASI
EGE ÜNİV.TIP FAKÜLTE Şubesi ( Şube Kodu : 1373 )
Psikoaktif Özel Sağlık Hizmetleri Bilişim ve Yayıncılık San. ve Tic. Ltd. Şti
IBAN NO: TR 82 000 6200 1373 0000 6299 805

ÖNEMLİ NOT: Ücret yatırılırken ad-soyad ve eğitim adı belirtilmelidir.

Ödeme yapıldıktan sonra mutlaka psikoaktif@gmail.com adresine katılımcının ad-soyadını ve ödeme yapıldığını belirten bir e-mail gönderilmesi gerekmektedir.