EMDR İZMİR
EMDR (Göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işleme) 1987 yılında Amerikalı psikolog Francine Shapiro tarafından keşfedilen bir psikoterapi tekniğidir. EMDR pekçok psikolojik rahatsızlığın terapisinde etkin biçimde kullanılmaktadır. İzmir Alsancak'da hizmet veren merkezimizde EMDR uygulanmaktadır.
EMDR terapisi İzmir çok yaygın kullanılan bir tekniktir. Bu alanda eğitime ve tecrübeye sahip EMDR terapistleri tarafından uygulandığında birçok psikolojik sorunun çözümünde son derece etkili bir yöntemdir.
EMDR İzmir Alsancak'da merkezimizde uygulanmaktadır.
EMDR İZMİR Randevusu için lütfen randevu bize ulaşınız.
Tel: 0 (232) 421 12 48
GSM: 0 542 739 36 33
İZMİR Psikolog / Pedagog Raziye Özcan
Ege Üniversitesi mezunudur. İzmir'de psikolog, EMDR terapisti …
EMDR Terapisi İzmir
Doktora teziyle uğraştığı sırada, istemli göz hareketleriyle birlikte rahatsız edici düşünceleri düşündüğünde, bu düşüncelerin yarattığı olumsuz hislerin azaldığını gören Shapiro, bu keşfinin etkinliğini araştırmak adına Travma Sonrası Stres Bozukluğu olan Vietnam gazileriyle, tecavüz ve cinsel istismar mağdurlarıyla araştırmalar yapmıştır.
Bu araştırmalar sonucunda göz hareketleriyle duyarsızlaştırmanın (EMDR) travmatik yaşantıların olumsuz etkilerini anlamlı derecede azalttığını görmüştür.
Araştırmalarına devam eden Shapiro, göz hareketleriyle duyarsızlaştırma (EMDR) uyguladığı danışanların ve EMDR’yi uygulayan diğer klinisyenlerin verdiği geribildirimler çerçevesinde, terapi sonrası hastalarda travmatik yaşantıyla ilgili oluşan içgörü ve bilişsel değişiklikleri de ekleyerek, EMDR Terapisi İzmir tekniğini geliştirerek bugün kullanılan şeklini vermiştir (EMDR). Shapiro EMDR’nin işleyişini ve etkinliğini açıklamak adına “Bilgi İşleme Teorisi” adını verdiği bir teori ortaya çıkarmıştır. Bu teoriye göre bütün insanların fizyolojik bazlı bir bilgi işleme sistemi vardır.
EMDR İzmir
Bu sistem, bizim deneyimlerimizi ve anılarımızı onlara ulaşarak en etkin şekilde işlememizi sağlar. Anılarımız, zihinde onlarla ilgili düşünceler, görüntüler, duygular ve hisler şeklinde depolanır. Öğrenme süreci, yeni bilgilerin, hafızamızda hali hazırda bulunan eski bilgilerle bağlantıya geçebilmesiyle olur. Çok olumsuz ya da travmatik bir olay yaşandığında, bu olaya bağlı oluşan olumsuz duygular, bilgi işleme sürecine müdahale etmekte ve bu işlemin yarıda kalmasına sebep olmaktadır. Böylece travmatik anının, hafızanın diğer kısımlarında tutulan diğer bilgilerle bağlantısı kopmuş olur.